ADR VESZÉLYES ÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÁS

+36-30-472-9443

info@adrfuvarozas.hu

Ezekben tudunk segíteni Önnek

Biztonsági tanácsadás
Milyen esetekben szükség ADR tanácsadót alkalmazni?

  • veszélyes áru telephelyen kívüli szállítása esetén, ideértve a szállításhoz kapcsolódó feladást is
  • árunak a szállítás során történő ideiglenes tárolása esetén
  • a veszélyes áru becsomagolása, töltése, be- és kirakodása, ürítése esetén, valamint
  • a veszélyes hulladékok csomagolása, szállítása, begyűjtése, kirakódása esetén

Cégfelmérés, folyamatos felügyelet
Ennek során első körben felmérem a vállalkozás tevékenységének részleteit, meghatározom a betartandó előírásokat és írásos javaslatot teszek az esetleg szükséges korrekciókra. Ezt követően a monitorozást folyamatosan végzem, egyrészt a tevékenység kockázatainak minimális szintre szorítása érdekében, másrészt a szabálytalanságok által előidézett hatósági bírságok megelőzésének céljából.

Cégképviselet, eseti képviselet
A tanácsadói szakmai tudásommal képviselem a vállalkozást, üzleti partnereivel folytatott egyeztetései, szerződések előkészítése, megkötése, esetleges jogviták során, továbbá bármilyen, a szállítási tevékenységet ellenőrző hatósággal folytatott eljárás során.
Adott esetben büntetés fellebbezésében is segítséget tudok nyújtani.

Éves jelentés készítése
A vállalkozások és az ellenőrzést végző hatóságok részére a biztonsági tanácsadónak minden év elteltével jogszabályban meghatározott terjedelmű éves jelentést kell készítenie, melyben összegzi a vállalkozás eltelt évben végzett veszélyes áru – szállítási tevékenységét. A dokumentumot a vállalkozásnak öt évig meg kell őriznie, hatóság kérésére be kell mutatnia.

Baleseti jelentés készítése
A tanácsadó jogszabályban rögzített kötelessége, hogy a szállítással összefüggő rendkívüli eseményeket követően baleseti jelentést készítsen és juttasson el az érintett hatóság részére. Az ilyen eseményeket a hatályos ADR 1.8.5 szakasza mutatja be.

Tanácsadói dokumentációk
A fentieken kívül a tanácsadó feladata annak ellenőrzése, hogy az adott vállalkozásnál a veszélyes árukkal kapcsolatos munkakörökben dolgozók részére rendelkezésre áll-e megfelelő tartalmú munkaköri dokumentáció (munkaköri leírás, munkautasítás, technológiai utasítás, bármilyen folyamatszabályozás.) Ha a dokumentáció hiányzik, vagy nem megfelelő tartalmú, a tanácsadó köteles javaslatot tenni annak megfelelő korrigálására.

Képzések szervezése
Az ADR kétévente (de esetenként ettől nagyobb gyakorisággal is) képzés elvégzését írja elő valamennyi, a szállításban érintett munkatárs számára, legyen szó beosztottakról, vagy a vállalkozás felelős vezetőiről. Az előírás a mentességeket élvező (1.1.3.6; 3.4; 3.5) vállalkozásokra is érvényes, tehát azon cégek is kötelesek elvégeztetni a rendszeres tanácsadói képzéseket, melyeknél a tanácsadó folyamatos kinevezése egyébként nem előírt. A képzések megtörténtét, a képzési dokumentumok meglétét és megfelelőségét az erre jogosult hatóságok ellenőrzik.

Veszélyes áru szállítással kapcsolatos termékek forgalmazása
Veszélyes áru szállításhoz kapcsolódó termékek forgalmazása partnercégen keresztül. A teljesség igénye nélkül az alábbi eszközök felszerelések beszérézésére van lehetőség:

  • védőeszközök, védőfelszerelések
  • táblák, jelölések, bárcák, nagybárcák, táblatartók
  • kárelhárító ill. vészhelyzeti eszközök, felszerelések
  • ADR felszerelés csomagok
  • kiadványok
G

Gyorsaság

Ügyfeleim számára a hét minden napján 0-24 elérhető vagyok, kisegítve őket a nehéz és vitás helyzetekben, akár árufuvarozás közben is.
S

Szakértelem

A minőségi munkavégzésre garancia a legmagasabb és legfrissebb minősítések megléte, ADR foglalkozásvezetőként (oktató) is tevékenykedem.
T

Tapasztalat

Több, mint 10 éves tapasztalat az árufuvarozásban, (ponyvás, hűtős, és tartányos ADR járművek) nagy nemzetközi árufuvarozó vállalatnál.